magyar válogatott adomány Istenes Bence labdarúgás Gulácsi Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar válogatott és a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter a közösségi oldalán jelentette be, hogy ötmillió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát.

„A jelenlegihez hasonló helyzettel még sosem találkoztunk, mindannyian aggódunk szeretteink, embertársaink egészségéért és a jövőnkért. Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, akik a frontvonalban harcolnak értünk.

Szeretnénk segíteni mi is a koronavírussal küzdő kórházakat, ezért ötmillió forinttal támogattuk a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát.

Kérünk mindenkit, aki tud, hogy segítsen ő is, a legfontosabb pedig, hogy – ha megtehetitek – maradjatok otthon!" – írta posztjában Gulácsi Péter.

Gulácsi önkéntes karanténba vonult, és milliókkal támogatja a Szent László kórházat. Forrás: AFP/John Macdougall

Gulácsi és családja jelenleg Németországban tartózkodnak, ahol önkéntes karanténban vannak. A focista a minap Istenes Bencével is beszélgetett a kialakult helyzetről. Bencéék már 11 napja vannak otthon, a gyerekek napról-napra korábban ébrednek, és bár nagyon hosszúak a napjaik, élvezik a karantént. De mi a helyzet Gulácsival, és a bajnoksággal?

"Mi jól vagyunk, itthon vagyunk mostmár 3 napja folyamatosan. A Bundesligát hivatalosan április 2-ig szüneteltetik, de hogy ez így lesz, vagy nem így lesz, azt nem tudjuk...

Nekünk most péntekig szünetünk van, arra kértek minket, hogy ne hagyjuk el a házat, kaptunk egyéni edzéstervet, reggel voltam futni, a kertünkben tudok erősíteni, pénteken lesz először edzésünk..." -kezdte Gulácsi, aki elárulta, hogy az edzésüket minden nap fel kell tölteniük egy applikációba, amire rálátnak az edzők is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.