Koronavírus: Nem hagyhatják el Magyarországot az egészségügyi dolgozók

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Magyaroroszág koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tegnap kihirdetett veszélyhelyzet miatt a kormány rendkívüli intézkedéseket rendelt el a jelenleg világjárvánnyá nyilvánított koronavírus-járvány megelőzésére, a magyar emberek egészségének és életének megóvása érdekében.

Ennek okán azonban mától, azaz csütörtök nulla órától az egészségügyi dolgozók, a hivatásos, szerződéses katonák, az önkéntes tartalékos katonák, a honvédelmi alkalmazottak, a hivatásos szolgálati jogviszonyban állók és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak, a NAV alkalmazottai, a kormánytisztviselők Magyarország területét csak az ágazat irányításáért felelős miniszter külön engedélyével hagyhatják el. Valamint ideiglenesen a határellenőrzés is hatályba lép.

Az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező külföldiek nem léphetnek Magyarország területére.

Az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező külföldiek nem léphetnek Magyarország területére. Ezekből az országokból érkező magyar állampolgárok, az országba való belépés során, egészségügyi vizsgálatokon esnek át, amelyeket kötelesek eltűrni, illetve a 14 napig karanténban való tartózkodás kötelező.

Zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, ez a korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.

Kormányinfó és koronavírus sajtótájékoztató 2020 március 11-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tilos a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása.

A középiskolásoknak meghirdetett Külföldi Nyelvtanulási Programot felfüggesztették. A külföldi iskolai kirándulás tilos. A már lefoglalt külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.