Visszatér a tél: a tavaszi időt hóesés váltja fel

Forrás: Csudai Sándor - Origo -
eső tavasz hóesés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma még sok napsütésre, kevés gomolyfelhőzetre, kellemes tavaszi időre számíthatunk. Eső nem lesz, és a szél is mérsékelt marad. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, ám az időjárás pár nap múlva markánsan megváltozik – írja a Köpönyeg.

Pénteken folytatódik a szép márciusi idő többórás napsütéssel, csapadék nélkül. A délnyugati szél csak néha élénkül meg. Marad a 15-20 fok közötti tavaszi meleg.

Szombaton azonban már érezhetően megváltozik az időjárás.

Észak, északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki záporeső, melyet estétől a hegyekben havas eső, hózápor válthat fel. Az északkeleti szél megerősödik. Délben még 15 fok körül alakulhat, késő estére azonban 5-6 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Pár napra visszaté a tél Forrás: Csudai Sándor - Origo

Vasárnap hajnalban, reggel megszűnik a vegyes halmazállapotú csapadék. Napközben fokozatosan vékonyodik a felhőzet, de futó hózápor még előfordul. Reggel -5, +2, délután 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.