Drogos apjától mentett meg egy csecsemőt a rendőrség

rendőrség kábítószerfüggőség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 5 hónapos csemecsemőt épp időben mentette meg a VII. kerületi rendőrség. 

Április 13-án érkezett a bejelentés a rendőrséghez, mely szerint az Akácfa utca egyik társasházának belső udvarra néző erkélyén egy férfi nagyon furcsán viselkedik. A bejelentő állítása szerint öngyilkossággal fenyegetőzött és egy csecsemőt tartott a kezében.

A helyszínre érkező rendőrök azzal szembesültek, hogy a negyedik emeleti lakás erkélyén egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat, amelyből gyermeksírás volt hallható. A férfi azonban mikor meglátta a rendőröket, azonnal magukra zárta a lakást.

Szerencsére a gondnok a közelben volt, és ki tudta nyitni az ajtót, így a rendőrök könnyedén bejutottak. Az egyenruhások látták, hogy a férfi önkívületi állapotban van és közben erősen szorítja magához a kislányt. De végül sikerült meggyőzni, hogy a babát tegye be a babakocsiba.

Forrás: Police.hu

Közben a helyszínre érkezett másik két járőr, akik azonnal megbilincselték a férfit és előállították. A másik két rendőr pedig mentőt hívott a kicsinek, a kiérkezésükig pedig tisztába tették és megetették.

Később kiderült, hogy az 5 hónapos kislánynak van egy 2 éves testvére, akit azért nem találtak a lakásban, mert a szomszédok befogadták magukhoz - ugyanis a kicsi felügyelet nélkül kószált a lakáson kívül. A 34 éves R. Richárdnak kellett volna vigyáznia a két gyermekre, míg az édesanyjuk dolgozott. A lakásban a rendőrök fecskendőket és kábítószert is találtak.

A kisbabát gondozó rendőrök pedig elismerésben részesültek:

"Példamutató, emberséges helytállásukért dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim r. főtörzsőrmestert és Abai László r. őrmestert." - írta meg a police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.