Az egész utca rettegett Szilágyi István fiától

Fotó: Polyák Attila - Origo -
gyilkosság színész Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, tragédia történt vasárnap reggel: Szilágyi Istvánt, a Lópici Gáspár szerepével egykor megismert színészt meggyilkolták. A gyanúsított, a fia, aki már évekkel ezelőtt is bántalmazta az édesapját. Szilágyi István feleségének, Jolánnak volt annyi lélekjelenléte, hogy elszaladjon a közelben lévő kisboltba, ahol azt kezdte kiabálni, hogy azonnal hívjanak rendőrt, mert Péter megöli az apját. A bolt tulajdonosa hívta a mentőket és a rendőrséget, míg az egyik vevő, Sándor úgy döntött, nem vár a hatóságokra, megpróbál segíteni, de a színészt már nem lehetett megmenteni. 

A szomszédok szerint kódolva volt a tragédia, biztosak voltak benne, hogy Szilágyit gyakran bántalmazta a fia.

"Felfoghatatlan ez az egész, Jolikával gyakran találkoztam az utcán, a boltban, nagyon rendes hölgy volt. Ha elmennek a rendőrök, gyújtok egy mécsest a színész úrért, és ezt a virágot, amit nemrég vettem, a kerítés elé teszem" – mondta Mariann a Blikknek.

Egy másik asszony arról nyilatkozott, hogy Szilágyiék háza gyakran vitától, veszekedéstől volt hangos.

"Péternél nagyon nagy problémák lehettek, az egész utca erről beszélt. Három hete a tűzoltók is kijöttek, mert a fiú a kerítés mellett akkora tüzet rakott, hogy a kapu is meggyulladt, ő pedig csak ült, nézte és nevetett. Félelmetes jelenet volt, mi pedig rettegtünk ettől az embertől" – árulta el.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.