Nyolc évvel ezelőtt gyilkolták meg Bándy Katát: máig nem feledte el a tragédiát az ország

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc -
gyilkosság gyilkolás tragédia Bándy Kata borzalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc évvel ezelőtt, egy júliusi napon oltotta ki Bándy Kata életét gyilkosa. A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt rendőrségi pszichológus tragédiájára még ma is szinte az egész ország emlékszik.

A többszörösen büntetett előéletű P. László követni kezdte a barátnője születésnapi bulijából hazafelé sétáló Katát. A lány valamiért nem ment be lakásába a kapuhoz érve, hanem továbbsétált, feltehetőleg azért, hogy a férfi ne tudja meg, hol lakik. Az ittas és bedrogozott férfi beérte Katát, szexuálisan erőszakoskodott vele, majd megfojtotta. A gyilkos magával vitte a lány pénzét és telefonját, holttestét pedig egy illegális szemétlerakónál rejtette el.

A gyilkosság után valóságos hajtóvadászat indult a tettes kézrekerítésére: többszázan keresték az elkövetőt, és egymilliós nyomravezetői díjat is felajánlottak annak, aki tudja, ki ölte meg Bándy Katát. A gyilkosság után egy hónappal végül megtalálták a gyilkost, P. Lászlót, aki nyolc különböző vallomást tett. Volt, hogy azt állította, szerelmi kapcsolat volt közte és Kata között.

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Az RTL Klub bűnügyi riportműsorának munkatársai interjút készítettek a férfivel a börtönben, akit 40 évre ítéltek, így leghamarabb 66 éves korában szabadulhat. Péntek László egyébként 2017 elején öngyilkos akart lenni, azonban sikerült megmenteni az életét.

"Magamat ítélni nem kéne, de én olyan 15-20 év között adnék biztos. Mindenki kapja meg, ami jár neki. Ha annyi jár egy bűncselekmény elkövetéséért, emberéletért, akkor kapja meg azt az ember"

– fogalmazott az interjúban Péntek László.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.