Befalazták a szülők a fiuk szobáját, száz év után találtak rá

Forrás: AFP/Guillaume Souvant -
szoba történelem katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hubert Guy Pierre Alphonse Rochereau hadnagyot harc közben érte a halál. Szülei úgy döntöttek, befalazzák fiuk szobáját, hogy az teljesen érintetlen maradjon. Száz év után találták meg az új lakók.

A férfi családjában mindenki szolgált a francia hadseregben, ezért ő is harcba indult. Sajnos a flnadriai Loker faluért folytatott küzdelemben életét veszítette. Szülei négy évig semmit sem tudtak a fiuk holttestéről, majd egy brit katonai temetőben találták meg a sírját. Ezután exhumálták, és szülőföldjén temették el. Édesanyja és édesapja úgy döntöttek, befalazzák a férfi egykori szobáját, hogy ahhoz senki se tudjon hozzáférni.

Befalazták a szülők a fiúk szobáját, száz év után találtak rá Forrás: AFP/Guillaume Souvant

Majd száz évvel később találták meg a helyiséget az új lakók, miután lebontották a falat – írta a The Guardian.
Laurent Laroche polgármester szerint olyan volt, mintha megállt volna az idő. A szobában ott voltak a tábornok iskolai könyvei, a pipája, egy csomag cigaretta. Találtak egy egylövetű zsebpisztolyt, egy bicskát és néhány füzetet is.
A terv szerint a helyiséget érintetlenül hagyják, hogy örökké fennmaradjon.

Forrás: AFP/Guillaume Souvant

Forrás: AFP/Guillaume Souvant

Forrás: AFP/Guillaume Souvant

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.