Madeleine McCann-ügy: a német és portugál hatóságok egymással harcolnak

Forrás: Getty Images -
hatóság rendőrség DNS Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos bizonyítékot szeretnének a portugál hatóságoktól elkérni a németek Madeleine McCann ügyében, de nem nagyon megy az együttműködés. 

A németországi és portugáliai rendőrség egymással vív csatát Madeleine McCann ügyének bizonyítékai miatt. A németek úgy gondolják, hogy létfontosságú lehet az a rejtélyes nyálminta, amit annak idején a portugálok gyűjtöttek be az apartmanból, ahonnan a kislány eltűnt, a portugál hatóság emberei szerint viszont csak időpazarlás lenne újra megvizsgálni, ugyanis ők sem tudtak teljes DNS-profilt felállítani a mintából.

Madeleine McCann Forrás: Getty Images

Pedig a németek abban bíznak, hogy a mintát össze tudják majd vetni a gyanúsított Christian Brueckner DNS-ével. Ráadásul úgy vélik, fejlődött azóta annyit a tudomány, hogy talán már sikerülne felállítani a teljes DNS-profilt a mintából - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.