Máris szabadlábon van a George Floyd elleni erőszak egyik gyanúsítottja

Forrás: AFP/Handout -
szabadláb rendőr George Floyd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
George FLoyd rendőri intézkedés közben halt meg: az egyik férfi több mint 8 percen át térdelt a nyakán, aminek következtében megfulladt. Több rendőr is ott volt az igazoltatás alatt, egyikük azonban már kiszabadult a börtönből. 

George Floydot egy hamis bankjegy miatt igazoltatták, a rendőri intézkedés során életét vesztette, ugyanis több mint 8 percig térdelt a nyakán a hatóság egyik embere. Az igazoltatásban résztvevő rendőrök egyike, Thomas Lane már el is hagyhatta a börtönt, ugyanis közadakozásból összegyűlt a 750 ezer dollár, azaz 228 millió forint óvadék, így otthonról várja a június 29-i bírósági megjelenést, ahol bűnsegédlettel vádolják.

Thomas Lane már el is hagyhatta a börtönt, ugyanis közadakozásból összegyűlt a 750 ezer dollár Forrás: AFP/Handout

A tragikus esetről kikerült videófelvételek szerint Thomas Lane állt a legtávolabb az igazoltató rendőrök közül - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.