Tóth Vera kendőzetlenül mondta el véleményét George Floyd haláláról

Tóth Vera George Floyd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több sztár is kinyilvánította véleményt George Floyd halálával kapcsolatban, aki egy rendőri túlkapás miatt veszítette életét. Tóth Vera sem rejtette véka alá gondolatait,

Az egész világot megrázta az eset, amikor is a fekete bőrű férfi nyakára egy rendőr az intézkedés során rátérdelt, amitől az életét vesztette. George Floyd halála valóságos forradalmat indított el az Egyesült Államokban, azóta folyamatosak a tüntetések. Míg a nép az utcára vonul, a sztárok közösségi oldalaikon fejtik ki véleményüket az esettel kapcsolatban.
Tóth Vera az Instagramon adott hangot felháborodásának.
"Az, hogy valami nagyon nincs rendben ezen a Földön, teljességgel szimbolizálja az a viselkedés, amit egy szolgálatát teljesítő rendőr George Floyd felé tanúsított 7 nappal ezelőtt.
Persze az sem teljesen mindegy, miért térdelt rá George nyakára a rend ura, de talán most nem ez a legfontosabb.
A lényeg az, hogy a rendőr még akkor sem enyhített a mozdulaton, mikor már levegőért kiáltottak és akkor sem, mikor a járókelők kérték arra, hogy a méltatlan és életveszélyes helyzetet szüntesse meg. A feszült hangulat ellenére, az arcán teljes természetességgel jelent meg az egyik legijesztőbb emberi tulajdonság: A közöny. (...)

Ez nem rasszizmus, sokkal rosszabb: Ez a nemtörődömség, a közöny, a szeretetlenség, a pszichopatizmus, a frusztráltság, a veszteség, a rossz döntések, a hatalommal való visszaélés, a kegyetlenség, a könyörtelenség, az ego, a felsőbbrendűség...

Mindez egyetlen emberben... és még ki tudja hányban. A történet megmutatja a világ útját a pusztulás irányába..." – írta az énekesnő a posztjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.