A kánikula után lehűlés, és erős esőzések várhatóak

Forrás: Shutterstock -
tanévkezdés meteorológia kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember első napján sokfelé várható eső, záporeső, és viharos szél.

Szombaton sok napsütésre, délután gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Zápor, zivatar csak elszórtan (nagyobb eséllyel a főváros térségében és északon) alakulhat ki. Rekkenő hőség, több helyen forróság lesz 30-37 fokos maximumokkal. A déli, délnyugati szél megélénkül.

Vasárnap estig marad a kiváló strandidő sok napsütéssel, és többfelé forrósággal. Eleinte a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 33 és 38(!) fok között alakul a hőmérséklet. Estétől aztán északnyugaton már kialakulnak záporok, zivatarok.

Hétfőn erősen felhős lesz az ég. A nyugati és a középső tájakon egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Keleten még csak elszórtan lehet csapadék. 20 és 30 fok között változik a hőmérséklet - keleten lehet még nyári idő. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen lesz erős.

Kedden, szeptember első napján eleinte sokfelé várható eső, záporeső, majd napközben - az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására - csökken a felhőzet. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: délután mindössze 17-24°C valószínű.

Szerdán friss, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Az ÉNy-i szél élénk lesz. 20 és 26 fok közötti kellemes kora őszi idő ígérkezik – írja a köpönyeg.hu

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.