Bedrogozva ment el a rendőrségre a férfi, hogy bejelentse: öngyilkos akar lenni

kiskorú gyermek férfi drogfogyasztás Jánoshalma rablás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aznap nem ez volt az első bűncselekménye, korábban egy másik fiatalemberre is rátámadt.

A bűncselekmény 2020. február 10-én történt. A férfi

egy „kristály" fantázianevű drog hatása alatt megtámadott egy kisfiú a jánoshalmai bolt bejárata előtt. Sikerült elvinnie a biciklijét, amivel egészen a Jánoshalmai rendőrőrse hajtott, ahol azt mondta, hogy öngyilkos akar lenni.

A rendőrök a bedrogozott férfit elfogták, aki ellen szabálysértési eljárás indult.

Szintén azon a napon a kiskorú gyermek kerékpárjának elkobzása előtt egy másik biciklis fiatalemberre is rátámadt, de neki sikerült elmenekülnie.

A kép illusztráció Forrás: police.hu

"A vádlott kitárt karral sétált egy út közepén, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre. A vádlott érthetetlen szavakat ordítozott és a kezében lévő késsel fenyegetőzve a sértettet a földön leszorítva tartotta. Egyszer fenyegetően a sértett irányába szúrt, ekkor a fiatalembernek sikerült a fogásból kiszabadulni és elmenekült a helyszínről" - írta a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

"A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül garázdaság és kifosztás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni" - olvasható a Bács-Kiskun megyei Főügyézség sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.