Holnap foglalja el végleges otthonát a cuki orrszarvú bébi - Fotó

Forrás: sostozoo.hu -
vadaspark orrszarvú Csülök új otthon Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holnap foglalja el végleges otthonát az ország első páncélos orrszarvú bébije, Csülök. 

Csülök a páncélos orrszarvúk első hazai képviselőjeként a Szegedi Vadasparkban mutatkozik majd be a közönségnek. Az orrszarvú bébi az első Magyarországon született indiai, más néven ázsiai vagy páncélos orrszarvú.

Csülök, az első Magyarországon született indiai páncélos rinocérosz Forrás: sostozoo.hu

"Szakmai érték számunkra, hogy az első magyar ázsiai orrszarvú, a kisbika itthon maradhatott, hozzánk került. Már régóta szerettünk volna orrszarvúkat tartani, de ez idáig nem jött össze. Most viszont végre elkészült az indiai orrszarvúk háza, amit vasárnap nyitunk meg a látogatók előtt"

- mesélte büszkén a Borsnak Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója.

Az indiai orrszarvúk vastag bőrük ellenére rendkívül érzékeny állatok.

"A mocsaras élőhelyeket kedvelik elsősorban, ezért rugalmas talajt alakítottunk ki alattuk. Úgy kell elképzelni, mint egy egy méter vastag szőnyeget a belső kifutójuk teljes hosszában. A sima betonaljzaton tönkre mennének az ízületeik. Azért beszélek többes számban, mert szeptember harmadikán érkezik Csülök mellé egy másik fiatal bika, Chester az angliai állatkertből" - árulta el a park igazgatója.

Csülök nemsokáig marad az orrszarvúkhoz mérten "bébi méretű", felnőttkorára elérheti az akár 200 kilogrammot is, és magasabb eléri majd a 170-186 centit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.