Itt nagyon aggasztó a koronavírus helyzete: rengeteg a halálos áldozat

Forrás: Shutterstock -
Dél-Amerika koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra is aggasztó a koronavírus-helyzet Dél-Amerikában: Kolumbiában már meghaladta a 15 ezret a halálesetek száma, Peruban pedig napról napra rekordokat dönt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

A kolumbiai egészségügyi minisztérium helyi idő szerint vasárnap közölte, hogy 15 097-re emelkedett a halottak száma, miután egy nap leforgása alatt újabb 287 fertőzött vesztette életét. Az 50 milliós országban eddig több mint 486 ezer ember koronavírus-tesztje lett pozitív.

Aggasztó a helyzet Dél-Amerikában - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Peruban az utóbbi 24 órában több mint 10 ezer fertőzöttet jegyeztek fel a hatóságok, korábban nem regisztráltak ilyen sok új esetet az országban. A koronavírus-fertőzéshez köthető halálozások száma 26 ezer fölött jár Peruban.

Bolíviában vasárnap átlépte a 100 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma, a Covid-19 betegségben eddig több mint négyezren haltak meg. Az egészségügyi hatóságok azzal számolnak, hogy szeptember közepére a 150 ezret is elérheti az azonosított fertőzöttek száma.

Dél-Amerikát és a karibi térséget érinti a legsúlyosabban a koronavírus-világjárvány: ebben a régióban már több mint hatmillió fertőzöttet tartanak számon, és a valós érték sejthetően ennél sokkal magasabb. Brazíliában van a legtöbb - 3,3 millió - fertőzött, a hivatalos adatok szerint a világon ennél többen csak az Egyesült Államokban kapták el a koronavírust - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.