Családban marad – hollywoodi apa-fiú párosok a filmvásznon

Charlie Sheen Jake Hoffman Michael Douglas Kirk Douglas Alexander Skarsgard Martin Sheen Liam Neeson Scott Eastwood mozi Hollywood Jaden Smith Clint Eastwood magazin Micheál Richardson Will Smith Stellan Skarsgard Made in Italy (film) Dustin Hoffman premier Micheál Neeson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus elején mutatják be a hazai mozik a Made in Italy című filmet, amiben Liam Neeson a saját fiával együtt szerepel, ráadásul egy olyan gyászoló apa-fia párost alakítva, akiknek a története a sajátjukéra emlékeztet. Ennek apropóján listára gyűjtöttük azon filmeket, amelyekben szintén neves színészek játszottak együtt a saját, sokszor szintén neves fiaikkal.

Martin Sheen és Charlie Sheen - Nagy durranás 2. (1993)

A Sheen família két tagja több filmben is játszott együtt, talán legemlékezetesebb módon, becsületes munkásapát és feltörekvő brókerfiút játszva a Tőzsdecápákban. Épp ezért ül annyira az a poén a háborús paródiafilm Nagy durranás második részében, amikor megdicsérik egymást, milyen jók voltak a Tőzsdecápákban. Eközben pedig Charlie Sheen a jelenettel magával is a papa híres filmjét, az Apokalipszis mostot is megidézi.

Kirk Douglas és Michael Douglas - Túl nagy család (2003)

Nem csak két, de három hollywoodi generáció találkozott ebben a Túl nagy családban, hiszen a nemrég 103 éves korában elhunyt legenda Kirk Douglas mellett a legsikeresebb fia, Michael is játszott a filmben, sőt csatlakozott hozzájuk utóbbi egyik gyermeke, Cameron is. Mindezt egy olyan családi filmben, ami többek között épp a sikeres és gazdag ősök árnyékának terhéről szólt.

Will Smith és Jaden Smith – A boldogság nyomában (2006)

Will Smith színészi pályájának talán legnagyobb alakítását (és az egyik Oscar-jelölését) hozta el ez a családi dráma, amiben a kisfiát a saját gyermeke, Jaden alakította. Az ő kapcsolatuk áll a film történetének középpontjában, miközben az apa egyedül küszködve próbál meg normális életet teremteni kettejüknek, a legnehezebb körülmények között.

Clint és Scott Eastwood - Gran Torino (2008)

A lassan önálló jogon is filmsztárrá váló Scott Eastwood a kamerák előtti karrierjét a papa filmjeiben kezdte, és már csak azért is könnyebb dolga volt ilyenkor szerepet kapni, mert Clint Eastwood ilyenkor nem csak színészként, de rendezőként is tevékenykedett. Például a Gran Torinóban, ahol egy emlékezetes epizódszerep jutott az akkor még tejfelesszájú Scottnak.

Dustin Hoffman és Jake Hoffman – Barney és a nők (2010)

Különleges esetet vonultatott fel a Barney és a nők című édesbús életrajzi film, amiben ugyan együtt szerepelt Dustin Hoffman a fiával, de nem apát és fiút, hanem nagyapát és unokát alakítva. Aki pedig a történetben köztük helyezkedett el a családfán, az a film főszereplője, a Hoffmanokkal amúgy semmilyen rokonságban nem álló Paul Giamatti által játszott karakter.

Stellan és Alexander Skarsgard – Melankólia (2011)

A Skarsgardok igazi színészdinasztia, hiszen az Európában és Hollywoodban is elismert karakterszínész Stellan több fia is erre a pályára lépett, szintén sikeresen. Hazájuk, Dánia leghíresebb filmrendezője, Lars von Trier filmjében mindketten mellékszerepet játszottak, de azt annál emlékezetesebben tették ebben a különös világvége-történetben.

Liam Neeson és Micheál Richardson - Made in Italy (2020)

Liam Neeson és Micheál Richardson ebben a szívmelengető családi drámában olyan apa-fiú párost játszanak, akik egy toszkánai villát készülnek eladni, ehhez azonban fel kell előbb újítaniuk a rég üresen álló épületet. Miközben pedig a munkálatok nyári kalanddá válnak, szembe kell nézniük a család harmadik tagjának hiányával is, aki a valóságban is hiányzik mellőlük, hiszen Natasha Richardson színésznő néhány évvel ezelőtt egy síbaleset következtében távozott közös életükből. Micheál az édesanyja emlékére vette fel művésznévnek a Richardsont a hivatalos születési neve, a Neeson helyett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.