Beismerte tettét a darabolós sorozatgyilkos, aki 9 fiatalt ölt meg

Forrás: Shutterstock -
Japán sorozatgyilkos darabolós gyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki megdöbbenésére bűnösnek vallotta magát a tokiói körzeti bíróság előtt Siraisi Takahiro, aki kilenc japán fiatalt gyilkolt meg, darabolt fel és rejtett el otthonában még 2017-ben.

A férfi ügyvédjei tisztában vannak azzal, hogy mentességet semmiképpen sem szerezhetnek a 29 éves férfinak, ezért azt próbálják elérni, hogy minél enyhébb büntetést kapjon. A szakemberek azzal érvelnek, hogy Siraisi kizárólag

olyan embereket ölt meg, akik előtte beleegyeztek a gyilkosságba.

Szándékosan olyanokra vadászott, akik öngyilkosságot fontolgattak, és ezt nyilvánosan is megosztották a közösségi médiában.

Siraisi nyolc nőt és egy férfit gyilkolt meg 2017 augusztusa és októbere között, a legfiatalabb áldozata 15, a legidősebb 26 éves volt. A Kanagava prefektúrában található Zamában élő férfi lakására csalta áldozatait, megfojtotta, majd feldarabolta őket, és hűtőládákban helyezte el holttesteiket.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A vádlott pénzt is lopott tőlük, és a nők mindegyikét molesztálta. Az egyik áldozatnak 360 ezer jennel (több mint egymillió forinttal) tartozott. A gyilkosságokra azt követően derült fény, hogy a rendőrök egy 23 éves eltűnt nő ügyében átkutatták Siraisi lakását.

Siraisi ellen 2018 szeptemberében, hosszas pszichiátriai vizsgálatokat követően emeltek vádat. Ügyében december 15-én várható ítélet.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.