Törölte a Facebook a legnagyobb magyar vírustagadó oldalakat

Forrás: -- -
Facebook koronavírus vírustagadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökre elérhetetlenné váltak a magyar vírustagadók közösségi oldalai a Facebookon - írta a Dr. Novák Hunor gyermekorvos.

Dr. Novák Hunor a teljes erőbedobással küzd a vírustagadás, az oltásellenesség és más ártó, az interneten keringő tévhitek ellen. Ezt írta közösségi oldalán:

"A Facebook fellépett a járványtagadók ellen: törölte Gődény és Lenkei Gábor százezres csoportjait, az Apaszív egyesület oldalát álhírterjesztés miatt.
Rengeteg áltudományos, hamis információt terjesztettek, a lépés mindenképp örömteli, de kevés. "Doktor" Gődény oldala egyelőre még elérhető, mint ahogy Tamasi doktor csoportja is, amiben Gődény társa, Tamasi doktor (természetgyógyász) azt hirdette a PCR-teszt kapcsán: a steril mintavevő pálca direkt meg van fertőzve koronavírussal, ezért aki teszteltetni megy magát, az valójában azt kockáztatja, hogy ott megfertőzik a vírussal. A képernyőfotót korábbi posztjaim között találja oldalamon.
A fentiek ellenére azért egészen abszurd, hogy a Facebook számos esetben még teret ad a társadalomra veszélyes összeesküvés-elméleteknek, de az is szomorú, hogy ilyen közveszélyes rémhírterjesztés miatt az orvosi kamara nem zárta ki soraiból Tamasi doktort. Reméljük, mindkét oldalról további lépések jönnek majd."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.