Látványos kampánnyal hívja fel a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra a rendőrség - Videó

Forrás: Thinkstock -
kampány látni és látszani 2020 őszi időjárás rendőrség közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet látványos kampányával az ORFK-OBB október közepétől december elejéig.

"Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén október 19. és december 6. között rendezi meg „Látni és látszani 2020" kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra. Az őszi-téli átállással kapcsolatos felkészülés időszerű, melynek keretében fontos a futómű, az akkumulátor, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése, a gumiabroncs szezonális cseréje, a jól működő ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék, páramentesítő használata, illetve a jégkaparó, a jégoldó spray beszerzése" - olvasható a police.hu oldalán.

A kampány során arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat - mindezt térítésmentesen.

A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a kampányhoz csatlakozott szervizek igazoló lapot adnak át, amely igazolja, hogy autójuk megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A csatlakozott optikusoknál ingyenes látásellenőrzésre van lehetőség, ahol szintén igazoló lapot kapnak a résztvevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.