Ezt üzente Orbán Viktor Ausztriának a bécsi terrortámadás után

Forrás: Orbán Viktor/Facebook -
terrortámadás Ausztria Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen meghaltak és megsebesültek a hétfő esti Bécsben történt terrortámadásban. Orbán Viktor videóban üzent Sebastian Kurz osztrák kancellárnak, miszerint Magyarország mindenben támogatja Ausztriát.

Terroristák kezdtek lövöldözésbe Bécs utcáin hétfő este, a támadásban többen meghaltak, és sebesültek is vannak. Orbán Viktor videoüzenetet készített Sebastian Kurz osztrák kancellárnak, amelyben részvétét és támogatását fejezi ki az országnak.

„Megrendülve és feldúlva állunk itt, amikor megkaptuk a hírt, hogy terrortámadás érte az Önök országát és Bécs városát. Ahogy itt, Budapesten mondjuk, mi sógorok vagyunk. Az Önökkel szembeni támadás velünk szembeni támadás, az Önök fájdalma a mi fájdalmunk, az Önök kihívásai a mi kihívásaink. Teljes mellszélességgel állunk Ausztria polgárai mellett. Az áldozatokért imádkozunk. A családtagjaiknak sok lelkierőt kívánunk" – mondta a miniszterelnök.

Emellett hozzátette, mindent megtesz azért, hogy segítsen az elkövetők kézre kerítésében.
„Készen állunk arra, hogy mindent megtegyünk közösen, hogy megmentsük Európát az olyan terrortámadás-sorozatoktól, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvedni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.