Kiderült, veszélyes lehet-e koronavírus elleni vakcina a gyerekekre és várandós nőkre

Forrás: Shutterstock -
oltás Virológus koronavírus koronavírus elleni vakcina gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December végén kezdődhet meg a magyarországi lakosság tömeges oltása a koronavírus ellen. A virológus korábban kifejtette, hogy mennyi beoltott emberre lenne szükség, hogy tavaszig kialakuljon a nyájimmunitás.Most az is kiderült, veszélyt jelenthet-e a vakcina a gyerekekre és a terhes nőkre.
A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

"Persze ez nem azt jelenti, hogy gond lenne a vakcinával, hanem azt, hogy ezekben a csoportokban még nincs elegendő értékelhető adat, így tovább folytatódnak az immunizálási kísérletek. A gyártók azt ígérik, hogy a hónap vége előtt meglesznek ezek az adatok is, így idehaza az oltási program beindulásakor már fogjuk ismerni a tesztek erre irányuló végeredményeit is" – mondta a virológus, aki azt is hozzátette, hogy akinél valamilyen kockázati tényező áll fenn – terhesség, betegség, allergia –, mindenképp egyeztessen kezelőorvosával, mielőtt beadatja valamelyik vakcinát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.