Tudta, hogy meg akarják ölni: a meggyilkolt magyar focista egy levélben mindent pontosan leírt

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság MTK Katzenbach Imre adócsalás labdarúgó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy látszik, fény derülhet egy 11 évvel ezelőtti ügy részleteire. Bizonyíték van ugyanis arra, hogy az MTK korábbi játékosa, Katzenbach Imre tudta, meg akarják ölni.

11 évvel ezelőtt tűnt el az akkor 45 éves Katzenbach Imre, az MTK egykori labdarúgója. Sokan azt hitték, a rejtélyre nem kerül pont, de a napokban a rendőrség bejelentette, hogy megtalálták a holttestét, halála oka pedig minden bizonnyal gyilkosság.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Katzenbach Imre, 2009. szeptember 28-án tűnt el XVII. kerületi otthonából. Maradványaira pedig idén október 23-án találtak rá Baranyajenő térségében. Az egykori labdarúgó eltűnésének időszakában fontos szereplője volt az úgynevezett Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt több év börtön várt volna rá.

Katzenbach Imre személyes iratait és autóját hátrahagyva tűnt el 11 évvel ezelőtt. A rendőrség már akkor is gyanította, hogy büncselekmény áldozata lett, de pontos információhoz csak tavaly jutottak. Meggyilkolásával a jelenleg is börötnben lévő üzlettársát, H. Attilát gyanúsítják.

A kétségbeesett Katzenbach korábban ki akart szállni, de megfenyegették, erről rokonainak írt levelében beszél:

- ídézett részleteket a levélből a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.