Újpesti késelés: Ez az ügyvéd álláspontja a sérelemdíj kapcsán

Fotó: Koncz Márton - Origo -
sérelemdíj újpesti késelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismét új hírek láttak napvilágot a karácsonykor történt újpesti késelés ügyében. 

Ahogy azt korábban megírtuk, késsel támadt egy 35 éves férfi egy rendőrre Újpesten december 24-én, ám a megsebesített egyenruhás 23 éves társa lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A sebesült őrmestert életveszélyes állapotban szállították kórházba, ugyanis a késszúrások több létfontosságú szervet is érintettek, azóta szerencsére már stabilizálták az állapotát. A 23 éves rendőrnőt is kórházba szállították, hiszen a történtek miatt sokkos állapotba került. A családot - akiknek az ajtajában mindez történt -, szintén megviselték az események.

Az édesanya elmesélése szerint az egyik golyó a férje cipője mellett suhant el, míg egy másik belefúródott a kisfiuk matracába, egy harmadik beleállt az ajtófélfálba. Krisztina azt mondja, gyermekük azóta is fél, és ők sem érzik magukat biztonságban, noha tudják, a veszély elhárult. Időbe telik, mire feldolgozzák az őket ért traumákat - ehhez pedig sérelemdíjat szeretnének kérni a rendőrségtől.

Fotó: Koncz Márton - Origo

"Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül" - nyilatkozta akkor dr. Lichy József, a család jogi képvsielője.

Most megszólalt egy másik szakember is, aki egyáltalán nem ért egyet dr. Lichy József álláspontjával:

"Életszerűtlen, hogy a rendőrnőnek abban a helyzetben mérlegelnie kellett volna, mi van a támadó mögött. Ő a legjobb tudása szerint cselekedett, ezzel életet mentett. Nem várható el tőle, hogy átlásson az ajtón, tudja, hogy ott egy család tartózkodik. A rendőrség által használt golyók átmennek akár az emberi testen is, ezért az sem kizárható, hogy a támadó testén áthatoló lövedék került a lakásba. Felmerülhet a kártérítés, de ebben az esetben az nem a rendőr munkáltatóját, hanem a támadót terheli. Mivel ő meghalt, meg kell nézni, maradt-e utána bármiféle vagyon" - nyilatkozta dr. Sógor Zsolt, ügyvéd a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.