5 hónappal a szülése után meztelen fotósorozatot vállalt a gyönyörű színésznő

Forrás: Getty Images/FilmMagic/Bruce Gifford -
magazin Denise Richards születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiús kislányból lett erotikus ikon, Charlie Sheen-nel sokáig kerülgették egymást, majd viharos válás után közös tévészereplés lett a vége. Ezekről és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 50. születésnapját ünneplős Denise Richardsról.

1. A Chicago agglomerációjához tartozó Downers Grove-ban született 1971. február 17-én egy kávézótulajdonos anya és egy telefonszerelő apa gyermekeként.

2. Német, francia-kanadai, ír, angol, walesi és holland vér is folyik az ereiben. Az apai nagyapja Reichert-ről angolosított Richards-ra.

Denise Richards Forrás: Getty Images/FilmMagic/Bruce Gifford

3. Kiskorában kimondottan fiús külsejűnek és viselkedésűnek tartották, a suli baseballcsapatában például ő volt az egyetlen lány.

4. Az iskola mellett élelmiszerbolti eladóként és hostessként dolgozott.

5. A középiskola elvégzése után Los Angelesbe költözött, és sikeres modellkarrierbe kezdett.

6. Az egyik első színészi munkáját a Doogie Howser, M. D. című tévésorozatban kapta, mint Neil Patrick Harris egyik barátnőjelöltje. Később ők ketten együtt szerepeltek a Richards mozis befutását hozó Csillagközi invázióban, és a Téglatesó vígjátékban is.

7. A Haláli fegyver című paródiafilm és a Jóbarátok sorozat esetében is úgy játszott közös produkcióban a későbbi férjével, Charlie Sheen-nel, hogy nem volt közös jelenetük, és nem is találkozta a forgatáson. A 2001-es Eltanácsolt tanácsadó esetében azonban már megtörtént a találkozás, és lángra lobbant a szerelem is.

8. A színészi karrierje csúcsát a kilencvenes évek végén érte el, amikor a Csillagközi invázió után erotikus sztár lett a Vad vágyaknak köszönhetően, majd Bond-lány A világ nem elégben.

9. 2004 decemberében mindössze öt hónappal az első szülése után meztelen fotósorozaton szerepelt a Playboyban.

Denise Richards a Playboyban Forrás: Playboy

10. Charlie Sheen-nel mindössze négy évig tartott a házasságuk, és két kislányuk született, de Richards még bőven terhes volt a másodikkal, amikor már beadta a válókeresetet. A szakításuk meglehetősen viharosra sikeredett. Richards fizikai és lelki bántalmazással, sőt halálos fenyegetésekkel is vádolta a férjét, aki ellen távolságtartási végzés is született. Ennek ellenére a második közös gyermekük születésénél ott lehetett.

11. 2011-ben egyedülálló anyaként örökbe fogadott egy harmadik, épp megszületett kislányt is, akinek az elhunyt édesanyja keresztnevét adta. 2018 óta Aaron Phypers a férje, aki a nevére vette Richards örökbefogadott lányát.

12. Időközben Charlie Sheen-nel is kibékültek, sőt Richards vendégszerepelt is az exférje tévésorozataiban. A Két pasi meg egy kicsi esetében például Charlie Sheen karakterének volt barátnőjét játszotta, a kislányát pedig a közös gyermekük, Sam Sheen.

13. 2011-ben megjelentette az önéletrajzát The Real Girl Next Door („Az igazi lány a szomszédból") címmel, ami felkerült a New York Times bestsellerlistájára is.

14. Rendszeresen jótékonykodik, számos segélyszervezet munkáját támogatja. Az édesanyját veserákban vesztette el, azóta minden erejével igyekszik felhívni a figyelmet ennek a betegségnek a veszélyeire, és segíteni az ebben szenvedőknek.

Denise Richards napjainkban Forrás: Getty Images/WireImage/Pablo Cuadra

15. Rendszeresen játszik filmekben és sorozatokban továbbra is, de egészen a 2011-es Randiügynökségig kell visszatekintenünk, ha olyan filmjét keressük, amit a magyar mozikban is bemutattak. Jelenleg leginkább a Gazdagok és szépek című, több évtizedes múltra visszatekintő amerikai szappanoperában látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.