Gulyás Gergely: döntött a kormány az újranyitásról

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
újranyitás Gulyás Gergely koronavírus kormánydöntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gulyás Gergely pénteken, a Kormányinfó tájékoztatóján számolt be a legfontosabb kormányzati döntésekről, többek között arról is, hogy mikor várható a különböző létesítmények újranyitása.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A járványhelyzetről elmondta, hogy bár a második hullám egyértelműen lefelé ívelő ágban volt az elmúlt hét végéig, most egy kis stagnálás látható. Ezt Orbán Viktor is megerősítette a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában. Erre a stagnálásra az lehet a magyarázat, hogy a vírus mutációi gyorsabban terjednek, és e gyorsabb terjedés okozza a stagnálást.

Reméljük, a harmadik hullám, az újabb növekedés elkerülhető lesz!" – bizakodott Gulyás Gergely, bár hozzátette, hogy a vírusmutációk terjedése 50 százalékkal gyorsabb, mint a korábban ismert variáció terjedése.

A miniszter jó esélyt lát arra, hogy februárban és márciusban lényegesen több ember kapja meg a védőoltást, mint az EU más országai. Az egészségügyi ellátóhelyek és szociális intézetek oltása után megkezdődhet a regisztráltak oltása is. Először a veszélyeztetettebb korosztály kerül sorra, utána következnek a 60 év alattiak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.