Miatta halt meg Kobe Bryant és kislánya

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ethan Miller -
halál helikopter baleset tragédia Kobe Bryant
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság megállapította a pilóta felelősségét a Kobe Bryant és kislánya halálát okozó helikopter-balesetben.

A Los Angeles Lakers legendáját, és egyik lányát, Giannát valamint további hat utast szállító magángép tavaly január 26-án ütközött neki egy hegyoldalnak a kaliforniai Calabasas közelében, a szerencsétlenségben mindenki életét veszítette.

A pilóta felelőssége a sportoló és gyermeke halála Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ethan Miller

A szakhatóság jelentése szerint

a balesetet az okozta, hogy a pilóta, Ara Zobayan a rossz időjárási körülmények ellenére folytatta a repülést,

ami miatt zavar lépett fel nála a térbeli tájékozódásban, és elvesztette uralmát a gép irányítása felett. Ezt támasztja alá, hogy azt közölte a forgalomirányítókkal, helikopterének éppen sikerült kikerülnie a sűrű felhők közül, miközben valójában pont ereszkedőben volt közvetlenül az ütközés előtt.

A gép alkatrészeinek vizsgálatai semmilyen komoly műszaki hibát nem mutattak ki, a balesetet egyértelműen emberi mulasztás okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.