Most már biztos! Hamarosan érkezik a védettséget igazoló okmány

Forrás: Shutterstock -
járvány védőoltás oltás igazolás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai Kormányinfón Gulyás Gergely adott tájékoztatást a kormány döntéséről a védettségséget igazoló okmánnyal kapcsolatban.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón bejelentette:

"Tegnap a kormány döntött arról, hogy védettséget igazoló okmányt fog bevezetni."

A védettséget igazoló okmányt az kaphatja meg, akit már beoltottak, tehát a második oltást is megkapta. Lejárati dátum nem fog rajta szerepelni, hiszen a vakcinák védettséget nyújtó idejéről még pontos információk nem születtek.

Forrás: Shutterstock

Az érvényesség kezdete a második oltás beadásának időpontja lesz. Fontos, hogy védettnek minősülnek azok is, akik átestek a fertőzésen.

A védettség onnantól veszi kezdetét, amikor az adott személy elhagyhatta a kórházat. Azoknak, akik nem szorultak kórházi kezelésre, azoknak a pozitív PCR-teszt utáni első negatív teszt – ami a gyógyulást igazolja – szerepelni az érvényesség kezdeténél - írja a Blikk.

A hivatalos betegszám jelenleg 380.000 hazánkban, de

sokan vannak olyanok is, akiknél semmilyen tünettel nem járt a fertőzés. Ők úgy tudják igényelni a védettségi igazoló okmányt, hogy a laborban igazolni tudják, hogy antitest van a vérükben.

Ezt térítés ellenében tudják kérni. Náluk négy hónapra szól az okmány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.