Véres Valentin: a szerelmesek napján gyilkolta meg férjét a féltékeny asszony

gyilkosság Valentin-nap szerelem féltékenység
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az adminisztrátorként dolgozó, 26 éves Czabay Lászlóné, 56 évvel ezelőtt Valentin-napon egy késsel szurkálta halálra kedvesét balatonfűzfői otthonukban. Az 1965-ös Veszprémi Napló szerint a nőt 7 évre ítélték.

Kiderült az is, hogy Czabay Lászlóné féltékeny volt férje korábbi nőismerőseire, olyannyira, hogy el is hagyták addigi lakhelyükről, az Alföldről a Balaton mellé, Balatonfűzfőre költöztek. A feszültésg enyhült köztük, úgy tűnt, hogy sikerül megmenteni a házasságukat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Azonban a nő váratlanul szerelmes lett az egyik munkatársába.

Nem sokkal később viszonya lett a férfival, férjével pedig megegyeztek, hogy beadják a válópert, ám a tárgyaláson mégis kibékültek. A mézeshetek azonban ismét hamar végetértek, és napi szintűek lettek a viták és a konfliktusok - íra az Origo.

A végzetes napon tettlegességig fajultak kettejük között a problémák. Vasárnap délután a férj részegen ment haza, sértegette a feleségét, majd felemlegette e a korábbi hűtlenségét is. A férfi rátámad a nőre, komolyan bántalmazta, mire az egy kést vett elő, és halálra szurkálta a férjét.

A 26 éves Czabay Lászlónét még aznap őrizetbe vették a Veszprémi Rendőr-főkapitányságon, majd letartóztatták. Erős felindulásból elkövetett emberőlés miatt hét évre ítélték el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.