Fertőtlenítőszert készíthetnek az el nem fogyasztott borokból
![](https://cdn.life.hu/2023/12/osD6wm9IIn0Y-zom7twNmKFZAdrfhmLS7866cngdVh4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk2NThhZWQ1YTE0MTRhNTc5MjFhN2RiNDM2N2JlM2Jk.jpg)
Elképzelhetetlennek hangzik, de a százötven millió liter minőségi olasz borból fertőtlenítőszert fognak készíteni.
A Coldiretti mezőgazdasági szervezet 2021. január 31-i felmérése szerint az olasz pincészetek 6,9 milliárd liter fogyasztásra kész borral rendelkeztek.
A Coldiretti szükségintézkedések mihamarabbi bevezetését várja a kormánytól, a borászatok többletkészletének lepárlásának a finanszírozására. Ugyanis a lepárlással 25 ezer liter alkoholt lehet előállítani fertőtlenítő gél gyártásához – írta az MTI.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.