Így ellenőrizd le, hogy megfelelően regisztráltál-e a koronavírus elleni oltásra!

Forrás: MTI/Varga György -
világjárvány regisztráció oltás ellenőrzés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok, akik már regisztrálták magukat a koronavírus elleni oltásra, megnézhetik, hogy bekerültek-e a nyilvántartásba. 

Azok a személyek, akik a vakcinainfo.gov.hu oldalon online regisztrálták magukat a vakcinára, de még nincsenek beoltva egy egyszerű módszerrel megtudhatják, hogy jelenleg milyen státuszban vannak, vagy hogy egyáltalán sikerült-e a regisztrációjuk?

MTI/Varga György Forrás: MTI/Varga György

Ehhez elegendő a TAJ-szám és születési dátum megadása. A kért adatok elküldése után egy igen vagy nem üzentet lesz olvasható a képernyőn - írta a Bors.

IGEN - Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilván tartjuk Önt, mint oltandó személyt.

NEM - Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.

Jelenleg az eddig regisztrált 65 év felettiek 69%-a van beoltva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.