Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Szívünk imája mozgalom ima imádság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ima gyógyító erejét az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás bizonyította. Kimutatták, hogy hamarabb és kevesebb szövődménnyel gyógyulnak azok a szívbetegek, akikért imádkoznak. Az Országos Kardiovaszkuláris Intézetben dolgozók ezt több alkalommal is tapasztalták, csodálatos gyógyulások történtek olyan szívbeteg gyermekek és felnőttek esetében, akikért imaláncot indítottak.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Szívünk imája mozgalmat indított pénteken, az ima világnapján. A mozgalom fővédnöke Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita.

A Szívünk imája mozgalommal az intézet a jövőben lehetőséget biztosít majd közösségi média oldalán, hogy imalánc indulhasson azokért a betegért, akik ezt maguk, vagy hozzátartozóik kérik.
Ehhez elkészült egy másfél perces kisfilm, amelyben a Miatyánkot mondják el az intézet dolgozói. Minden mondat más-más egészségügyi dolgozótól hangzik el, szerepel benne az intézet főigazgatója, orvosok, ápolók, műtősök is. Az ima első mondatát Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége imádkozza el a kisfilmben:

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben a Szívünk imája mozgalommal párhuzamosan egy ökumenikus kápolna megépítését is tervezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.