15 millió forintot bukott, pedig csak a szerelmet kereste

Forrás: Shutterstock -
Facebook párkereső csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Facebook társkeresőjén is átvették az uralmat a csalók. Csúnya átverés áldozata lett egy kétgyerekes anya, aki párt keresett magának.

Eva Kedoulát 15 millió forintnak megfelelő összeggel verték át a Facebook társkeresőjén. Egy magát Jesse-nek nevező férfi ismerkedés közben a meggazdagodás lehetőségével kecsegtette az 52 éves nőt, aki pedig mindent elhitt.

"Sajnos bekaptam a csalit, kihasználta a kapzsiságomat, pedig sok gyanús dolog volt a szövegében. Elhittem, hogy gazdag lehetek, így olyan pénzt is rábíztam, amivel nem is rendelkeztem" - idézi az asszonyt a Mirror. Eva először 5000 fontot fizetett be, majd több üzenetet is kapott egy kamu szoftvertől, ami további nyereséggel kecsegette. Ez odáig fajult, hogy a háza jelzálogát is pénzzé tette. Végül 15 millió forintnyi angol fontot utalt át az alkalmazáson keresztül.

15 millió forintot bukott a nő, pedig csak a szerelmet kereste - Illusztráció Forrás: Shutterstock

Pár hét múlva szerette volna kivenni a befektetett pénzt, de az alkalmazás egyszerűen letiltotta, és azt az üzenetet kapta, hogy csak akkor juthat a pénzéhez, ismét befizet egy bizonyos összeget. Ekkor már tudta, hogy bajban van, és hívta a rendőrséget. Valószínűleg nem fognak tudni segíteni Evának, a csalók egy világméretű bűnbanda tagjai, akiket lehetelen lenyomozni, minden apró részletre ügyeltek.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.