Hamarosan kiselefánt születik a budapesti állatkertben

Születés Budapest elefánt állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő hetekben jöhet világra a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb elefántja, az előkészületek az intézmény honlapján és közösségi média felületein csütörtökön közzétett kisfilmben láthatók.

A budapesti állatkert múlt ősszel jelentette be, hogy

Angele nevű, tizenkilenc esztendős ázsiai elefántjuk hamarosan újabb elefántnak ad életet. Mivel az elefántoknál a vemhességi idő nagyjából 22 hónap, az állatkerti szakemberek úgy számolnak, a kiselefánt tavasszal jön világra

- közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A kép illusztráció Forrás: Biosphoto via AFP/Sergio Pitamitz / Biosphoto/Sergio Pitamitz

A várható ellés miatt március közepe óta teljes a készültség az elefántok körül, az állatorvosok és a gondozók rendszeresen figyelemmel kísérik az állatok viselkedését. Az elléssel kapcsolatos előkészületekről a városligeti intézmény csütörtökön egy kisfilmet tett közzé honlapján és közösségi média felületein.

A filmből az is kiderül, hogy az Állatkerti Alapítvány egy speciális mérlegre gyűjt, amellyel a kiselefántot és a kifejlett ormányosokat is le lehet mérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.