Vérrögképződést okozott a Janssen-vakcina - felfüggesztheti az USA a vele való oltást

Forrás: ANP via AFP/Rob Engelaar -
vakcina oltás vérrög koronavírus Janssen felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Janssen-vakcinával való oltás azonnali felfüggesztésére szólítanak fel szövetségi egészségügyi szervek az USA-ban, miután két héttel a szérum beadása után vérrögképződést okozott hat páciensnél, amelyek közül az egyikük meghalt. 

A Janssen-vakcinával oltott hat páciens mind nő volt, 18 és 48 év közötti életkorral. A hat közül egyikük belehalt az oltási reakcióba, egy másikat pedig kórházba kellett szállítani, az állapota kritikus.

A Janssen-vakcinát eddig közel hétmillióan kapták már meg az USA-ban és nagyjából 9 millió további adagot már kiszállítottak az államokba.

Vérrögképződést okozott a Janssen-vakcina Forrás: ANP via AFP/Rob Engelaar

Az egészségügyi szakértők várakozása szerint a szövetségi kormány azonnal le fogja állítani a szérum adminisztrációját, és arra számítanak, hogy az állami kormányok is így tesznek majd - írja a New York Times.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.