Csató Gábor köszönetet mondott a mentősöknek: "Boldog születésnapot Országos Mentőszolgálat"

Forrás: MTI/Botár Gergely/Kormany.Hu -
Országos Mentőszolgálat mentősök mentős OMSZ köszönetnyilvánítás Csató Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóján Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is megszólalt, ugyanis az OMSZ ma ünnepli fennállásának 73. születésnapját.

Csató Gábor az OMSZ születésnapja kapcsán néhány megható levélrészletet olvasott fel, amely a mentőkhöz érkezett munkájuk köszöneteként. A főigazgató elmondta, hogy ilyen, és ehhez hasonló levelekből több ezret kapnak.

A mentők napján röviden beszámolt a pandémia alatt tett intézkedésekről, és köszönetet mondott bajtársainak.

-kezdte Csató Gábor, aki elmondta, hogy a mai napig több mint 160 ezer ferzőzésgyanús személynek nyújtottak segítséget, és több mint 1,2 millió járványügyi mintavételt végeztek az önkéntesek segítségével.

A nagy terhelés ellenére 2020-ban sem tört meg a kiérkezés sebességének trendje. A legrosszabb időszakban két éf fél százalék volt a fertőzöttség a mentősök körében, az oltások segítségével ez mára minimális.

-mondta a főigazgató, aki mindenkinek köszönetet mondott, aki az elmúlt időszakban segítette a mentőket.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója Forrás: MTI/Botár Gergely/Kormany.Hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.