Hétfőn adják át az emlékművet a Hableány áldozatainak tiszteletére

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Hableány emlékmű hajókatasztrófa áldozatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két éve történt Magyarország egyik legsúlyosabb hajókatasztrófája, a Hableány tragédiája. Most emlékművet állítanak fel az áldozatok tiszteletére.

Emlékművet állítanak Budapesten a Hableány hajókatasztrófa áldozatainak tiszteletére. A baleset 2019. május 29-én történt, 27 emberéletet követelt.

„A Hableány-katasztrófa áldozatai előtt tisztelgő emlékmű remélhetőleg a koreai és a magyar emberek számára is jelentőségteljes szimbólummá válik, intő jelként szolgálva, hogy hasonló tragédiák soha többé ne következzenek be" - mondta Pak Csul Min Dél-Korea budapesti nagykövete a Magyar Nemzetnek.

Emlékművet állítanak a Hableány áldozatainak tiszteletére. Fotó: Koncz Márton - Origo

Az emlékművet hétfőn avatják fel, de már 2019 végén megkezdődtek a magyar és a szöuli kormány között a tárgyalások a felállításáról. Az emlékmű megalkotásánál a gyászoló korai családok kéréseit is figyelembe vették.

A megemlékezés alkalmából a koreai külügyminisztérium magas rangú delegációt küld a helyszínre – írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.