A gyógyszerész nem bízott az oltóanyagban, tönkre akarta tenni: ez lett a következménye

Forrás: AFP/Joseph Prezioso -
börtönbüntetés oltóanyag gyógyszerész tönkretette Moderna-vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három év börtönbüntetésre ítéltek az Egyesült Államokban egy gyógyszerészt, mert megpróbált tönkretenni több száz, koronavírus elleni vakcinát - adta hírül kedden az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma.

A 46 éves, wisconsini Steven R. Brandenburg azt állította: az motiválta őt, hogy nem bízott az oltóanyagban. A wisconsini bíróság egyúttal kötelezte, hogy fizessen 83 800 dollár - 23,5 millió forint - kártérítést a kórháznak, ahol dolgozott, és ahol az oltóanyagot megpróbálta tönkretenni. A minisztérium nyilatkozata szerint a férfi éjszakai kórházi ügyelete során kétszer is kivett Moderna-vakcinával teli dobozokat a hűtőszekrényből tavaly decemberben, s ezzel veszélybe sodorta a beoltandók egészségét.

Moderna-vakcina Forrás: AFP/Joseph Prezioso

Az amerikai Moderna cég oltóanyagát fagyasztva tárolják és szállítják, de nem igényel rendkívüli mélyhűtést, és 30 napig átlagos hűtőszekrényekben is tárolható.

Brandenburg egyébként általában is kételkedik a vakcinákban, de a Moderna iránt különösen szkeptikus. Nézeteit fennen hangoztatta kórházi kollégáinak is.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.