Az elhunyt érdi asszony unokájának adta ki magát, döbbenetes bűncselekmény derült ki

bűncselekmény altató nyomozás csaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyugtatókkal és altatókkal tömte az idős nőt a férfi, hogy megszerezze érdi házát. Majd azt hazudta, hogy a nagymamája.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda még 2019-ben indított nyomozást egy 94 éves nő halálának ügyében. A nő egy lakásfelújítás során ismerkedett meg Sz. Kálmánnal, aki ezután a bizalmába férkőzött. Kitervelte, hogy megszerzi az nő érdi nyaralóját, ezért folyamatosan altatót és nyugtatót adagolt neki a tudta nélkül.

Először egy birtokbavételi szerződést kötött vele, majd öröklési szerződést, amelyben vállalja, hogy gondoskodik a nőről élete végéig, cserébe az ráhagyja az érdi házát. A szerződés előtt a nőt szintén begyógyszerezte.

Az asszony egészségügyi állapota jelentősen romlani kezdett. Majd 2019 júliusában elesett a gyógyszerek miatti egyensúlyzavar következtében, és elhunyt.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

A férfi úgy hívta fel a mentőket, hogy a nagymamája meghalt. A helyszíni halottvizsgálatot végző orvosnak a hozzátartozójaként nyilatkozott, és nem kérte a boncolást.

A KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya azonban a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján kezdett nyomozást, és felgöngyölítette az ügyet. A gyanúsítottat Érden fogták el 2020 június 3-án. Azóta előzetes letartóztatásban van, tagadta bűnösségét.
A nyomozás során kiderült, hogy Sz. Kálmán többször követett már el egyedül élő, időskorú emberek sérelmére bűncselekményeket – írta a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.