Döbbenet: ezekben az országban a mai napig üldözik, és megcsonkítják az albínókat - Videó

csonkítás albínó Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz elhinni, de Afrika egyes területein még 2021-ben is rituálisan megcsonkítják az albínókat, mert azt gondolják, a különböző testrészeik varázserővel bírnak.

Az albinizmus egyfajta pigmenttermelési zavart jelent, ami a szemet, a bőrt és a hajat érinti. Az albínók bőre így hófehér, a hajuk vöröses és a szemük is piros árnyalatú. Ezt ma már mindenki tudja, ám Tanzánia, Kenya és Afrika egyéb pontjain még mind a mai napig végeznek rajtuk rituális csonkításokat.

A kuruzslók szerint ugyanis ezek az emberek varázserővel bírnak ezért a megcsonkított testrészeikből (nyelv, végtagok, bőr, nemi szerv) főzeteket készítenek.

Így ezeken a területeken az albínók állandó veszélynek vannak kitéve. Próbálják az oktatási rendszer keretében felvilágosítania népet, ám még így is nagyon sokan hisznek ebben, és hatalmas összegeket hajlandóak fizetni az albínók testrészeiért – tudatta a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.