A Dózsa György úti gázoló ügyvédje hihetetlen kéréssel fordult a bíróság felé: ezt szeretné

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Dózsa György úti gázoló gázolás M. Richárd büntetés ügyvéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
M. Richárd a Dózsa György úti gázoló ügyében nem született ítélet a pénteki tárgyaláson. Pedig ügyvédje komoly kéréssel fordult a bíróság felé.

M. Richárd, aki a Dózsa György úti gázoló, 2017. május 15-én jogosítvány nélkül vezetett és 110 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton, ahol összeütközött a szabálytalanul elé kanyarodó Citroennel.

M. Richárd, M. Richárd tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, M. Richárd tárgyalás, 2019.09.19. Fotó: Polyák Attila - Origo

A balesetben két ember vesztette életét. A férfit később 4 év fogházra ítélték, és örökre elvették tőle a vezetői engedélyét.

A férfinek azóta börtönbe is kellett vonulnia.

A legutóbbi tárgyalásán nem csak a gázolást, de egy korábbi esetet is újratárgyaltak, hiszen a férfi néhány évvel ezelőtt csúnyán megvert egy kerékpárost. Dr. Jován László,

Richárd ügyvédje a büntetés csökkentéséért fellebbezett, és arra kérte a bíróságot, hogy ne örökre vonják be a védence jogosítványát.

Ennek a kérésnek azért is lehetetlen eleget tenni mert az elmeszakértő szerint a tettes a pszichopátia jeleit mutatja - írta a Bors.

"44 éves, nem egyformán élünk, nem egyformán érünk be. Richárd most akar családot alapítani, kezeltetni a betegségeit."

– magyarázta az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.