Ide is utazhatunk nyáron! Újabb ország fogadja el a magyar védettségi igazolványt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
védettségi igazolvány utazás Marokkó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország és Marokkó megállapodott, hogy kölcsönösen elismeri egymás védettségi igazolásait - jelentette be szerdán a marokkói fővárosban, Rabatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nászer Burita marokkói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: csütörtöktől a beoltott magyar állampolgárok szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak be Marokkóba, ahogy a beoltott marokkói állampolgárok is szabadon, karantén- és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak Magyarországra.

Védettségi igazolvány - illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szijjártó közölte: a két ország polgárai ugyanazokat a jogokat élvezhetik egymás országaiban az oltási igazolásaikkal, mint az adott ország polgárai.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a világjárvány előtt 26 ezerre ment fel a Marokkóba látogató magyar állampolgárok éves száma.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.