Újabb fejlemények: Erre számíthatnak azok, akik nyelvvizsga nélkül diplomáznának

Forrás: Thinkstock -
nyelvvizsga diploma Novák Katalin felsőoktatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ifjúsági szervezetek javaslatai alapján a "nyelvvizsga-amnesztia" meghosszabbítását javasolja a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs a kormánynak - közölte Novák Katalin.

Meghosszabbíthatják a "nyelvvizsga-amnesztiát" ifjúsági szervezetek javaslatai alapján. Novák Katalin elmondta, ez azt jelentené, hogy

idén is lehetne diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül.

A miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, mindenkit arra ösztönöz, hogy szerezzen nyelvvizsgát, mert nehézséget okoz, ha valaki nem beszél idegen nyelveket.

A fotó illusztráció Forrás: Thinkstock

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte:

augusztus 31-ig várhatóan mintegy 50 ezren szereznének diplomát, közülük nagyjából 20 ezer hallgatónak nincs meg az ehhez szükséges nyelvvizsgája.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt egy évben a nyelvtanulási lehetőségek jelentősen beszűkültek - mondta.

Ismertette, hogy az ITM és Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár megbeszélést folytatott meghatározó ifjúsági szervezetekkel, amelyen a szervezetek azt javasolták, hogy a múlt évhez hasonlóan, idén is kaphassák meg a fiatalok a diplomájukat nyelvvizsga nélkül. Az ülésen ezért javaslatot tettek erre a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzsnek.
Az államtitkár szerint az intézkedés hozzájárulna ahhoz, hogy a frissdiplomások minél hamarabb elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon, ezzel segítve a gazdaság újraindítását is – tudatta az MTI.

Ez is érdekelhet: WC-n ülős képpel vette át a diplomáját a tanuló – Fotó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.