Megoldódik a rejtély? Ez végre lerántja a leplet a Loch Ness-i szörny legendájáról

Forrás: Wikimedia Commons -
globális felmelegedés Loch Ness-i szörny rejtély Loch Ness szárazság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha nem volt még ilyen alacsony a Loch Ness-i tó vízállása, melynek következtében a szakértők szerint végre fény derülhet Nessie létezésének rejtélyére. 

A Loch Ness-i szörny legendája mindig is megmozgatták az emberek fantáziáját. Évente turisták ezrei látogatnak el a tóhoz, hátha megpillantják Nessie-t a vízben. 2020-ban 13-an jelezték, hogy látták a szörnyet, még egy szonárkép is készült róla - írja a Daily Star.

Végre megoldódhat a Loch Ness-i szörny létezésének rejtélye Forrás: Wikimedia Commons

A szakértők szerint most megoldódhat a rejtény, ugyanis a Loch Ness-i tó vízszintje még sosem volt ilyen alacsony, mint most. Steve Feltham, a Nessie vadász, aki három évtizede tartózkodik a partvidéken, Facebook-oldalán azt írta:

A meteorológiai intézet szerint Skócia egyes részein harmadannyi eső esett idén júniusban, mint eddig valaha és júliusban is marad az átlag feletti hőmérséklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.