RENDKÍVÜLI: Orbán Viktor bejelentette, hogy elkezdik beoltani a gyerekeket is

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán -
sajtótájékoztató vakcina Operatív Törzs oltás Orbán Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csütörtöki kormányinfót ezúttal Orbán Viktor tartotta.

A miniszterelnök ismertette a friss járványügyi adatokat, és elmondta, Magyarország legyűrte a járványt, és hazánkban több vakcina van, mint amennyien oltásra jelentkeztek.

Hangsúlyozta, hogy az oltás egyéni felelősség, és a járvány csak azok számára ért véget, akik beoltatták magukat.

Orbán Viktor elmondta, hogy nyugati vakcinákból még bőven érkezik, kínai vakcina van még, a szputnyikból már alig. A miniszterelnök bejelentette, hogy:

  • A kormány engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek oltását.
  • Van 137 ezer ember, aki nem vette fel a második oltást, pedig kellett volna. Akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, de nem vette fel az oltást, azt törlik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők listájáról
  • Jövőhéttől a tömeges oltási rend helyett készenléti oltási rendre térnek át.

A dolgozó emberek száma 4,5 millió felett van, ez 50 ezerrel kevesebb, mint a járvány előtti júniusban. A terv az, hogy az év végéig kétszer annyi munkahelyet hozzanak létre, mint amennyit a vírus elvett. Orbán Viktor bejelentette, hogy nemzeti konzultáció indul az intézkedésekről, amik gazdasági kérdésekről fognak szólni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.