"Már nem akarok szétesni folyamatosan" - az apaság teljesen megváltoztatta a zenészt

Forrás: AFP/John Macdougall -
apaság függőség Ed Sheeran
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ed Sheeran sosem látott sikereket ért el: besöpört három Grammy-díjat, megdöntötte a U2, a Guns N' Roses és a Rolling Stones rekordjait; a slágerlisták élén trónoltak dalai világszerte és szinte minden fellépése telt házas volt. Kétéves turnéjának utolsó állomásán, 2019-ben – abban az évben, mikor Magyarországon a Sziget Fesztiválon adott koncertet – jelentette be, hogy másfél évre visszavonul a zenéléstől. Bár a zenész rajongói kissé csalódottak voltak a hír miatt, Sheeran 2021-re megelégelte a kényszerpihenőt és friss erőre kapva, új dallal és albummal tért vissza a közönség elé.

Az első új dala, a Bad Habits a világpremierrel párhuzamosan, hazánkban az elsők között június 25-én, péntek reggel a Petőfi Rádió Tapra magyar című műsorában volt hallható. A nagy visszatérés kapcsán pedig exkluzív interjút is adott a Petőfinek a slágergyáros brit zenész. A többi között az is kiderült, hogy mióta édesapa vált belőleelkezdett mértékletességgel, egészségtudatosan élni.

Ed Sheeran más ember lett, amióta apa Forrás: AFP/John Macdougall

A beszélgetés folytatásából kiderült, a világjárvány és a turnészünet alatt

az énekes-dalszerző a festészetbe is belekóstolt, bár ez számára csak hobbi és kikapcsolódás, nem tervez szakmát váltani.

„Egyszerűen csak szeretem ezt csinálni, tényleg nagyon élvezem, és pont emiatt, mert ez nem munka, hanem hobbi számomra. Ez egy teljesen más lelkiállapot, mint amikor zenélek" – tette hozzá Ed Sheeran a műsorban, aki másik nagy szenvedélyéről, a futballról is mesélt. A közelmúltban ugyanis nem koncert miatt látogatott el a Wembley-be, hanem egy focimeccsre, ahol épp David Beckham mellett szurkolt az angol válogatottnak. Már az Eb-döntőre is megvan a jegye, az pedig óriási örömmel tölti el, hogy a nemzeti válogatottjuk játszhat majd a véghajrában a bajnoki címért.

A Petőfi Rádió szerkesztője arra is rákérdezett, hogy tervez-e valamikor visszatérni Magyarországra - hogy erre a kérdésre milyen választ adott az angol virtuóz, július 9-én este az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorából kiderül, ahol videós formában is megtekinthető lesz az interjú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.