"Válasszak: a lábamat vagy a babámat akarom” - Felfoghatatlan, amire az orvos kérte a terhes kismamát

terhesség dráma fertőzés kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Becky Turner soha nem gondolta volna, hogy ilyen szörnyű választás elé fogják állítani: az orvosok arra kérték, hogy döntse el, hogy a lábát akarja megtartani, vagy a kisbabáját.

A 32 éves nő, Becky Turner egy olyan ritka betegséggel jött a világra, amely miatt nem fejlődött rendesen a gerince és a gerincvelője, így egy „rés" keletkezett a gerincén. Emiatt folyamatosan gyógyszert kell szednie, amit a terhesség miatt nem tudott beszedni.

Emiatt elkapott egy durva fertőzést, aminek következtében szörnyű választás elé állították az orvosok.

"Könnyű volt a döntés. Igazából megkönnyebbültem. Már régóta készültem arra, hogy egyszer ez bekövetkezik. És úgy voltam vele, inkább a babám legyen biztonságban és a terhesség alatt essek át az amputáción, mint hogy ott kelljen hagynom alig pár hetesen"

- mondta a fiatal édesanya.

Becky lábát végül amputálták, a terhesség további részével pedig nem voltak gondok. A lába viszont nehezen és lassan gyógyult, így az első pár hétben nem volt egyszerű a gyermek gondozása.

"A férjemnek fizetés nélküli szabadságra kellett jönnie, hogy gondoskodni tudjon rólunk. Depressziós lettem. Úgy éreztem, nem vagyok jó anya. Akkor tanultam, hogyan kell kerekesszékben mozogni és zavart, hogy nem tudom megcsinálni a feladataimat"

- magyarázta.

Végül 5 hónappal a kis Caitlyn születése után minden helyreállt.

"Lehet, hogy a döntésem megváltoztatta a teljes életemet, de nem hozhattam volna jobb döntést"

- jelentette ki határozottan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.