Felfoghatatlan: 55 éves korában elhunyt a legendás magyar sportolónő

Forrás: Shutterstock -
Jeddi Mária kézilabdázó gyász sportoló kézilabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid, súlyos betegség után péntek hajnalban elhunyt a DVSC kétszeres EHF Kupa-győztes kézilabdázója, Jeddi Mária - adta hírül a debreceni klub honlapja.

Az egykori átlövő jövő csütörtökön lett volna 56 éves. A debreceni együttesben 356 tétmeccsen 1492 gólt szerzett, ezzel harmadik a klub örökranglistáján - idézte fel a weboldal. A magyar válogatottban 65 alkalommal szerepelt 1986 és 1989, illetve 1992 és 1994 között, s 146-szor volt eredményes címeres mezben.

A magyar szövetség emlékeztetett rá: a miskolci születésű játékos 1988-ban igazolt a DVSC-hez, a dán Virumnál és a székesfehérvári Cornexi-Alcoánál tett kitérőt kivéve végig a debreceni alakulatban kézilabdázott. A csapattal 1989-ben, 1990-ben és 1991-ben Magyar Kupát, 1995-ben és 1996-ban EHF-kupát nyert.

Jeddi Máriát a DVSC Kézilabda Kft. saját halottjának tekinti - írja az MTI.

Jeddi Máriát a DVSC Kézilabda Kft. saját halottjának tekinti. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.