Szülők Háza Alapítvány állami gondozott tábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén ötödjére rendezték meg a a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Élménytáborát, amiben azok az állami gondozott gyerekek vehettek részt, akik egész évben a Tegyél Jót! program kedvezményezettjei voltak.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Élménytáborát, ahol azok az állami gondozott gyerekek vettek részt, akik egész évben a program kedvezményezettjei voltak. Augusztus 2-6-ig

négy gyermekotthonból, 60 gyermek lehetett részese az értékes és változatos programoknak

(strandolás, vízibiciklizés, vízi olimpia, kézműves foglalkozás, kisvasutazás, hajózás, lángosozás, T-Faktor).

Életreszóló élményt kaptak az állami gondozott gyerekek: a Balatonon, sztárok körében nyaralhattak Forrás: Origo

A gyerekek a tábor alatt ismerkedhettek a környezetvédelemmel és a fenntartható fejlődéssel, emellett a zene is fontos szerepet töltött be az éltükben a táborban töltött napok alatt.

Találkozhattak az Alma Együttessel, a ghánai gyökerekkel rendelkező különleges hangú Senával, és a csodálatos Nyári Károly zenésszel is,

aki segítette a gyermekek felkészülését is a tábor végén megrendezett T-Faktor programra.

Találkozhattak az Alma Együttessel, a ghánai gyökerekkel rendelkező különleges hangú Senával, és a csodálatos Nyári Károly zenésszel is Forrás: Szülők Háza Alapítvány

Rajtuk kívül még számos vendég színesítette a gyerkek táborban töltött napjait.

Horváth János festőművész a könyvéből mesélt igaz történeteket küzdésről, családról, és hogy mit jelent magyar-cigánynak lenni.

Hillender Tímea vadvilágmentor az „Álmok nélkül nem érdemes" című előadásával motiválta a gyerekeket céljaik elérésében, Arany-Kovács Rozália állami gondozottként értékes tanácsot adott a gyerekeknek, Dr. Tóth Frank 256 szoros válogatott vízilabdázó pedig strandröplabdázni tanította a gyerekeket. Rácz Zsófia ifjúsági ügyekért felelős helyettes államtitkár asszony is meglátogatta a gyerekeket, aki meghallgatta az ifjúság témával kapcsolatos észrevételeiket, szó esett szabadidős programokról, sportról, környezet-, és állatvédelemről, valamint mesélt az ENSZ-nél betöltött ifjúsági nagyköveti munkájáról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.