Matracon hánykolódva veszett el egy pár a Balatonban: egyikük sem tudott úszni

úszás gumimatrac matrac Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi és egy nő naplementekor indult útnak a Balatonba egy kétszemélyes matraccal úgy, hogy egyikük sem tudott úszni. Akár tragédia is történhetett volna. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 13-án 22 óra után segélykérés érkezett egy balatonszemesi kempingből.

A bejelentő elmondta, hogy a fia és az éppen születésnapját ünneplő barátnője napnyugtakor egy matraccal mentek fürdeni, azóta nem adtak magukról életjelet

- írja a rendőrség a honlapján.

A bejelentést követően a szárazföldi és a vízi rendőri egységek haladéktalanul a személyek felkutatására indultak, és végül két SUP-deszkás segítségével elindultak a bajbajutottak kimentésére, akik távolról kiabáltak. Végül a 37 éves férfit és a 41 éves nőt sikeresen kimentették a vízből, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik mindkettőjüket kórházba szállították.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón, vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.