Rusvai Miklós elárulta, mikor robbanhat be a koronavírus negyedik hulláma

fotó: Talán Csaba -
negyedik hullám Rusvai Miklós Virológus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan emelkedik a koronavírus jelenléte a szennyvizekben, és a betegek száma is növekedő tendenciát mutat. Ezek alapján egyáltalán nem furcsa, ha egyre többen latolgatni kezdik, hogy vajon lesz-e újabb járványhullám, és ha igen, mikorra várható?

Rusvai Miklós víruskutató azt mondja, eddig úgy vélekedtek, hogy valamikor októberre fog berobbani a következő hullám, most azonban már inkább azzal számolnak, hogy ez már szeptember közepén be fog következni.

fotó: Origo/Talán Csaba

"Folyamatosan emelkedő szinttel kell számítanunk, de begyorsulni nagy valószínűséggel csak szeptember második felében fog a negyedik hullám, kis szerencsével még ezt is kitolhatjuk néhány héttel" - nyilatkozta az Infostartnak.

Hogy mi robbanthatja be a negyedik hullámot: az iskolakezdés, az őszi időjárásváltozás vagy a külföldi nyaralásból hazatérők által behurcolt vírus, arról azt mondta: valamennyi együtt.

"Ez a társadalmi érintkezések számának növekedésétől függ" - összegzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.