Bizarr kérdésekre válaszolt a temetkezési vállalkozó: ez történik a mellimplantátummal hamvasztáskor

Fotó: Tuba Zoltán [origo] -
implantátum hamvasztás temetkezési vállalkozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy temetkezési vállalkozó elárulta, mi történik az implantátumokkal, protézisekkel a hamvasztás során. 

Kérdezd a temetkezési vállalkozót című YoutTube-csatornáján válaszol már évek óta az embereket foglalkoztató kérdésekre Caitlin Doughty, ezúttal például azt fedte fel, mi történik a különböző implantátumokkal, térd- vagy csípőprotézisekkel akkor, ha elhamvasztanak valakit.

Kérdésekre válaszolt a temetkezési vállalkozó Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"A fémet kézzel vagy egy nagy mágnessel eltávolítják, és nem kezelik biológiai hulladékként, mert alapvetően nem volt a test része. A család visszakérhetné, de még sosem találkoztam ilyen kéréssel" - mondta. Míg régen kidobák ezeket, mára újrahasznosítják: vannak olyan cégek, amik begyűjtik, és táblákat vagy alkatrészeket készítenek belőlük.

A pacemakert mindig ki kell venni hamvasztás előtt, mert robbanást okozhat. "Amikor kórboncnok voltam, soha nem hittem az engedélyezési űrlapnak, hogy az elhunytnak van-e pacemakere. Minden alkalommal ellenőriztem a mellkasukat, és ahol éreztem, hogy kitapintható, szikével eltávolítottam, mielőtt a kemencébe helyeztük a hullát" - árulta el.

A mellimplantátum azonban a testben marad, csakhogy elolvad hamvasztás közben és leragad a hamvasztókemence aljára - idézi a temetkezési vállalkozót a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.